Wat is de beste luiertas?

Net als bij alle andere babyspullen, is ook bij de luiertas er een enorm divers aanbod van soorten en maten. Hoe word je hier ooit wegwijs in? Wat je leest aan praktische tips, wat je hoort van familie en vrienden; iedereen heeft ook bij de luiertas zijn eigen persoonlijke voorkeur. Zeker bij je eerste baby is het ook lastig om je voor te stellen hoe vaak je de luiertas gaat gebruiken, wanneer neem je die dan mee en vooral wat doe je er allemaal in?

Verschillen tussen luiertassen

Om je een beetje op weg te helpen zijn er eigenlijk twee type tassen die we makkelijk van elkaar onderscheiden. Als eerste de échte luiertas: een tas die gemaakt is om als luiertas te fungeren. Deze heeft handige vakjes voor babydoekjes, luiers, vieze luiers, luierafvalzakjes, hydrofiele doeken, speentjes enzovoorts. Een alles-in-1 tas die vooral erg praktisch is, maar daardoor niet altijd even mooi wat ons betreft. Je hebt de luiertas vaak als beugeltas, schoudertas of rugzak.

Daarnaast heb je een luiertas die grote hendels heeft – als schoudertas – zodat deze goed en makkelijk om de beugel van de kinderwagen gehangen kan worden. Je hebt deze ook met een aantal vakjes, maar vaker is het gewoon een grote tas lege tas zonder vakken. Hier kun je dus alles indoen wat je nodig hebt en wat je wilt meenemen. Nadeel is dat alles door elkaar ligt, voordeel is dat wij deze persoonlijk vaak iets mooier vinden.

Wat doe je in een luiertas?

In een echte luiertas is vaak wat beperktere ruimte, terwijl je in een grote lege tas zonder vakken veel meer mee kunt. De slaapzak baby, voeding, speeltjes, jas, vest, extra kleren enzovoorts zijn allemaal spullen die wij standaard meenemen in onze luiertas.

Heb je een echte luiertas met vakken, dan zal je daarnaast nog vaak een extra tas mee moeten nemen voor grote spullen als de jas van je baby, extra setje kleding, de slaapzak voor je baby etcetera. Toch is een luiertas met vakken vooral handig wanneer je de luiertas moet gebruiken waarvoor hij bedoeld is; om een luier te verschonen.

Bedenk dus goed wat voor type jij bent. Wil je een luiertas die praktisch is of wil je een luiertas die je als grote tas gebruikt met alles erin voor je baby?