Pink noise uitleg 

Waar bij de meeste ouders van een pasgeboren baby witte ruis bekend is, kennen we ook pink noise. Waar witte ruis zorgt voor verschillende tonen, zoals hartslag en adem, zorgt pink noise voor een monotoon geluid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat pink noise niet alleen ontzettend rustgevend is voor je baby, maar ook voor jezelf. Voor diegene die niet weten wat roze ruis nu exact is, proberen we het in onderstaande artikel zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Dus heb jij een baby die moeilijk in slaap komt of misschien heb je zelf ook wel moeite met slapen, dan is het zeker aan te raden dit eens te proberen.


Numsy Touch

numsy_touch

De meeste witte ruis machines kunnen ook Pink noise afspelen, zoals de Numsy Touch. Deze Numsy machine is momenteel beschikbaar voor slechts €69.00. Niet tevreden? Je hebt 30 dagen slaapgarantie, wat betekent dat je binnen 30 dagen kunt retourneren.


Wat is pink noise

Pink noise, ook wel roze ruis genoemd. Deze ruis is te vergelijken met een monotoon geluid. Waar witte ruis bekend staat om de verschillende toonhoogtes, geldt dit voor pink noise absoluut niet. Geluiden die tot deze categorie behoren zijn geluiden zoals, regen en wind. Vooral voor volwassen zien we, dat het blootstellen aan constante toonhoogte zorgt voor een rustgevender gevoel dan wanneer er wordt gekozen voor witte ruis. Het is dus volledig afhankelijk van de wens van je baby waar hij of zij het beste op reageert. Tegenwoordig met de aanwezigheid van spotify en youtube kun je eenvoudig allerlei verschillende geluiden ten gehore brengen, zodat je kunt testen was het allerbeste werkt.

Hoe klinkt roze ruis

pink noise

Roze ruis klinkt in tegenstelling tot witte ruis een stuk rustiger en ook ‘saaier’. We zien dat vaak omdat pink noise op een hogere frequentie zit, dit als prettiger wordt ervaren in onze oren en ons brein dan witte ruis. Niet alleen wordt het steeds vaker toegepast bij zowel baby’s als volwassen, maar ook zien we het in kantoren en vergaderzalen vaker terugkomen. Doordat een constante ruis een positieve uitwerking heeft op ons brein, zorgt het voor een verhoogde productiviteit. Iets wat vooral werkgevers erg op prijsstellen. Welke het beste bij je past, is dus volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Waar we vaak zien dat baby’s het beste reageren op witte ruis, geldt voor volwassen juist vaak het tegenovergestelde. Het is dus een kwestie van proberen om te kijken wat het beste aanslaat.