Brown noise uitleg

Naast witte ruis en roze ruis, kennen we ook nog bruine ruis. Brown noise is in tegenstelling tot witte en roze ruis een stuk minder populair. Brown noise heeft overigens niets te maken met kleur, de naam stamt af van ‘Brownian motion’. Waar dit exact op is gebaseerd is voor veel onderzoekers een raadsel. Ze hebben wel een bepaald vermoeden, maar dan wordt het allemaal wel erg complex. In principe is bruine ruis te vergelijken met roze ruis. Het enige verschil is dat roze ruis een constante toonhoogte heeft en deze bij brown noise fluctueert. Hierbij kun je denken aan een regenval die wordt onderbroken door zware rukwinden. We kunnen ons voorstellen dat dit nog ietwat vaag is en je niet helemaal weet wat jij je hierbij voor moet stellen. Daarom gaan we hier in dit artikel wat verder op in.


Numsy Touch

numsy_touch

De meeste witte ruis machines kunnen ook Brown noise afspelen, zoals de Numsy Touch. Deze Numsy machine is momenteel beschikbaar voor slechts €69.00. Niet tevreden? Je hebt 30 dagen slaapgarantie, wat betekent dat je binnen 30 dagen kunt retourneren.


Waarom kiezen voor ruis?

Ruis is een steeds populairdere vorm van het zoeken van ontspanning. Waar het in eerste instantie enkel werd toegepast bij baby’s, zien we ook steeds vaker dat volwassenen met slaapproblemen kiezen voor ruis tijdens het slapen. Door het gebruik van brown noise, zal je door de prikkel van de ruis die je hoort minder gevoelig zijn tijdens het in slaap komen. Daarnaast ben je door het horen van ruis ook afgeleid, hierdoor krijgen negatieve gedachtes geen kans om je brein over te nemen, zodat de kans op het welbekende piekeren afneemt. Niet voor niets kiezen ook volwassenen er steeds vaker voor om tijdens het slapen te luisteren naar een witte, roze of bruine ruis. Dit zorgt ervoor dat we in een kwalitatief diepere slaap komen, wat zorgt voor een uitgerust gevoel.

Hoe klinkt brown noise?

baby_inbakeren

In tegenstelling tot witte en roze ruis, klinkt bruine ruis een stuk lager. Het heeft vaak wat meer diepgaandere tonen dan een witte ruis, waar een witte ruis vaak ietwat ‘holler’ geluid heeft, zorgt de aanwezige bass bij brown noise voor een intenser gevoel in je oren en brein. Je kunt het vergelijken met een flinke storm, waar je met pink noise enkel de wind en regen hoort, is bij brown noise ook een stuk onweer en eventuele rukwind aanwezig. Op deze manier ervaar je het net een stukje intenser dan wanneer je kiest voor pink of white noise.