Waarom een babyfoon met camera handig is!

Als je op zoek gaat naar een nieuwe babyfoon, kom je in een enorm aanbod terecht met verschillende merken, modellen, opties en uitvoeringen. Uiteraard heb je al een witte ruis machine gekocht, maar nu de babyfoon nog. Hoe kun je daar nou een goede keuze uit maken? Een babyfoon ga je de eerste jaren toch meerdere keren per dag gebruiken, dus je wilt wel een goede babyfoon kiezen waar je geen spijt van gaat krijgen. Rondvragen in je directe omgeving levert vaak ook niet direct het gewenste resultaat, iedereen heeft toch zijn/haar eigen voorkeuren.

Alsof je met een baby op komt nog niet genoeg aan je hoofd hebt, moet je jezelf nu dus gaan verdiepen in welke babyfoon je moet hebben. De baby uitzetlijst wordt er niet korter op, maar met de hulp van websites als Thuisraad.nl en deze blog – waarin we je gaan overtuigen waarom je een babyfoon met camera wil – moet het hopelijk iets makkelijker worden!

Meer rust met een camera

Een babyfoon is eigenlijk niets meer of minder dan een microfoon die geluiden doorgeeft aan de ouderunit – de luidspreker. Als je baby geluidjes maakt moet je dus gokken – op gevoel, ervaring of puur geluk – wat er nu eigenlijk aan de hand is. Bij een babyfoon met camera hoef je niet te gokken, maar kun je snel even kijken of en wat er aan de hand is bij je baby.

Is je baby overstuur en zie je dat het speentje bijvoorbeeld uit is of dat de knuffel gevallen is? Dan is het een kleine moeite om even naar je baby toe te gaan om de speen in te doen en/of de knuffel weer bij je baby te leggen. Is je baby gewoon geluidjes aan het maken zonder dat er iets aan de hand lijkt, dan kun je veel makkelijker even je baby laten huilen om te zien of je baby zelf weer in slaap valt.

Meekijken op je mobiel

Zeker de wat luxere babyfoons, zoals de Luvion Grand Elite 3, bieden de mogelijkheid om de camera ook via een app op je mobiele telefoon te kunnen bedienen. Ga je na je verlof weer naar het werk en heeft manlief een papadag, komen je (schoon)ouders oppassen? Dan is even op je mobieltje kijken om de bevestiging te krijgen dat je baby inderdaad heerlijk aan het slapen is erg fijn. Manlief of je (schoon)ouders hoeven zich nergens zorgen om te maken, want de babyfoon staat alleen in de kinderkamer dus het Big Brother gevoel hoeven ze niet bang voor te zijn!