Tips om je babykamer in te richten

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen van zwanger zijn. Lekker rondkijken voor inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest, maar ook in de babywinkels kun je nieuwe inspiratie op doen om te kijken hoe jij de babykamer in wilt gaan richten. Nu is de styling van de babykamer enorm persoonlijk. Wil je een rustige babykamer van pastelkleuren, of wil je een thema babykamer maken in bijvoorbeeld een jungle styling of juist een prinsessen kamer? Omdat dit voor iedereen anders zal zijn, gaan wij ons richten op handige meubels, babyspullen en apparaten die je babykamer niet alleen mooi maar ook nuttig gaan maken.

Commode

Het allereerste waar wij mee zouden beginnen, is de commode. Een commode is eigenlijk gewoon een kast, wat het meest lijkt op een dressoir die je bijvoorbeeld in de woonkamer hebt staan. Een commode is echter net wat breder aan de bovenkant, omdat je daar het aankleedkussen op zult gaan leggen. De commode gebruik je voor de spullen die je dagelijks gebruikt. Wij hebben hier de hydrofiele doeken in liggen, luiers en rompers bijvoorbeeld.

Aankleedkussen

Het aankleedkussen wordt je nieuwe beste vriend, aangezien je deze in ieder geval 5 keer per dag zult gaan gebruiken. Het kussen op zichzelf is eigenlijk bijna overal hetzelfde, dus een simpele variant van bijvoorbeeld de Hema voldoet meer dan prima. Wat het aankleedkussen bijzonder kan maken is natuurlijk de hoes. In alle vormen en maten zijn hoezen voor het aankleedkussen beschikbaar. Je kunt de hoes dus echt gebruiken om je aankleedkussen en daarmee ook je commode letterlijk te kleuren en te gebruiken als stylingsaccessoire.

Luieremmer

Zeker de eerste weken en maanden hebben wij onze luieremmer enorm veel gebruikt. Op latere leeftijd (vanaf zo’n 4-6 maanden) is je baby wat rustiger en regelmatiger en hoef je nog maar gemiddeld 5 luiers te verschonen. In het begin is dat echter (veel) vaker en zijn de poepluiers ook een stuk vloeibaarder, waardoor wij deze altijd zo snel mogelijk wilden dichtvouwen en in de luieremmer te doen. Doordat deze bijna hermetisch afgesloten is, stinkt de luieremmer niet. In een luieremmer passen al snel 25-40 luiers, waardoor je veel dagen gebruik kunt maken voordat je een zak hoeft te vervangen.