Welke luiers zijn het beste?

Met een baby zijn luiers vaak een hoge kostenpost per maand. Gemiddeld gebruikt een baby van 0-6 maanden ongeveer 5-8 luiers per dag, reken dus maar uit hoeveel luiers je per maand gebruikt. Je wilt echter ook de beste luiers voor je baby en peuter, maar welke luiers kun je nu het beste kopen? We kijken daarom eens naar de beste luiers in combinatie met de beste luiers aanbieding.

Welke luiers voor mijn baby of peuter?

Allereerst moet je jezelf afvragen welke luiers je moet hebben. Gelukkig staat op alle luiers duidelijk aangegeven voor welke stap de luiers zijn bedoeld. Vaak wordt dit aangegeven met een 0, 1, 2, 3, 4 of 5. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welke luiers je moet hebben. Daarnaast staat op de luierverpakking wat dit cijfer betekent, het correspondeert namelijk met het gewicht van je baby of peuter. Onderstaand een overzicht van de luiers en gewicht.

MaatGewicht in kgLeeftijd
01-2Prematuur
12-50-2 maanden
23-60-3 maanden
34-91-9 maanden
47-185-18 maanden
511-2512 – 48 maanden
615+36 maanden en ouder

Welke luiers zijn het beste beoordeeld?

Het is lastig beoordelen welke luiers nu daadwerkelijk het beste zijn. Gelukkig doet de Consumentenbond hier jaarlijks onderzoek naar. Er wordt dan vooral gekeken naar doorlekken, luieruitslag en de pasvorm.

Wat je in de resultaten terugziet, is dat het meest bekende merk Pampers goed scoort. Ze bezetten met verschillende soorten luiers (Premium protection, pure protection en baby-dry) vaak de eerste drie plekken. Het beste huismerk is de Kruidvat luier. Deze scoort ongeveer een 8-, waar de Pamper luiers een 8 of 8+ scoren.

Beste prijs voor luiers

Wanneer je luiers gaat kopen, is het vooral zoek om goed te kijken naar luieraanbiedingen. Pampers aanbiedingen zijn altijd wel te vinden. Plan dus goed vooruit, weet welke luiers je nodig hebt en wanneer ze ongeveer op zijn. Het is weggegooid geld wanneer je de volle mep betaald voor luiers wanneer ze toch onverwachts ineens op zijn. Op speciale luier aanbieding websites, in de reclamefolders en bijvoorbeeld via websites als voordeelmuis kun je goed kijken naar de beste aanbiedingen.