Een luiertas of gewone rugzak?

Wanneer je in verwachting bent krijg je te maken met heel veel tips, informatie en spullen die je moet halen voor de uitzetlijst. Een van de zaken die zeker voorbij gaat komen is de luiertas. De vraag is echter, moet je een (functionele) luiertas hebben of kun je ook een gewone rugzak dames gebruiken? Een luiertas is vaak niet het mooiste fashion item, dus waarom niet een gewone rugzak gebruiken? Om antwoord op die vraag te geven, gaan we de verschillen tussen beide tassen uitlichten. Op deze manier kun je zelf bepalen of je voor een speciale baby luiertas gaat of dat een gewone rugzak ook voldoet.

Wat is een luiertas?

Om te beginnen met het antwoord op de vraag wat een luiertas is. Simpel gezegd is een luiertas precies wat de naam doet vermoeden. Een tas waarin je luiers kunt meenemen. Een luiertas is specifiek gemaakt zodat je niet alleen luiers kunt meenemen wanneer je met je baby op pad gaat, maar alle benodigdheden kwijt kunt om je baby te verzorgen en te verschonen. Er zijn echte functionele luiertassen waar bijvoorbeeld ook een bijpassend verschoningsmatje bij inbegrepen zit, maar er zijn ook luiertassen die meer in de fashion hoek zitten als bijvoorbeeld een schoudertas. Vaak heeft een luiertas verschillende vakjes, speciaal gemaakt voor baby spullen. Denk aan de fles, ruimte voor melk(poeder), extra kleren, doekjes enzovoorts.

Waarom een gewone rugzak?

Het grootste argument om een gewone rugzak te nemen in plaats van een luiertas is het design. Ook gewone rugzakken hebben vaak verschillende vakjes, dus qua functionaliteit zou je prima een gewone rugzak kunnen gebruiken. Bij een luiertas zijn de vakken echter vaak specifiek gemaakt op de grootte van bijvoorbeeld een drinkfles en babydoekjes. Toch vinden wij een gewone rugzak minstens zo fijn, omdat je dan meer keuze hebt en je eigen design en stijl beter kunt maken.