Een reisbuggy voor op vakantie?!

Het is eindelijk (weer) zover, je gaat lekker met het gezin en dus je baby of peuter op vakantie! Wellicht ga je (voor de eerste keer) vliegen of juist met de auto heerlijk de vakantie beleven. Met je kleintje op vakantie gaan kan soms best voor wat stress zorgen. Een koffer inpakken lukt zelfs ons nog wel, met voldoende kleding, luiers en verzorgingsmiddelen. Maar wat neem je mee in je handbagage en wat doe je met de kinderwagen of buggy? Ook wanneer je met de auto gaat is de auto altijd opvallend snel vol, dus zal je niet zo makkelijk je kinderwagen mee kunnen nemen. Een reisbuggy is dan het antwoord, maar wat is de beste reisbuggy en waar moet deze aan voldoen? Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, een reisbuggy is wat ons betreft in beide gevallen de oplossing. Tijd dus om eens te kijken naar waar een goede reisbuggy aan moet voldoen.

Verschillende soorten buggy’s

In de wereld van buggy’s is er nogal wat keuze, dus bij het oriënteren op een nieuwe reisbuggy kan dit nogal overweldigend overkomen. Goed om te weten is dat buggy’s in twee categorieën in te delen zijn: de paraplu buggy en de opbouwbare buggy. Eenmaal uitgeklapt zijn de buggy’s eigenlijk allemaal hetzelfde en is het vooral kijken naar wat je zelf fijn vindt. Wil je een compacte buggy, een buggy die een boodschappenvak heeft of juist een zo licht mogelijke buggy?

De paraplu buggy

Een paraplu buggy is zoals de meesten van ons de buggy kennen. Deze buggy’s kun je bij wijze van spreken met een hand openen en dichtvouwen. Bij het dichtvouwen vouw je de buggy in een beweging naar binnen, waardoor je een langgerekte buggy krijgt. Omdat dit lijkt op hoe je een paraplyu open en dicht doet, wordt dit vaak de paraplu buggy genoemd.

Opbouwbare buggy

Tegenwoordig is er echter ook een andere soort buggy, de opvouwbare buggy. Wat ons betreft de ideale reisbuggy. Zoals de naam al doet vermoeden, vouw je buggy in dit geval met een aantal handelingen in elkaar. Wat overblijft is dan een compacte buggy ter grootte van een laptop tas. Perfect voor in het vliegtuig of in de auto, omdat de reisbuggy dan heel weinig ruimte inneemt.