Welke box voor een baby?

Een box voor je baby, dat is natuurlijk niet meer weg te denken uit het hedendaagse beeld. Het is voor je baby een veilige en afgebakende omgeving waar ze heerlijk in kunnen spelen. Zo kun je als ouder even rustig stofzuigen, dweilen of een andere klus doen zonder dat je iedere 5 seconden hoeft te kijken wat je kindje uitspookt. Toch is het belangrijk de juiste box te kiezen. Zoals je zult begrijpen zijn er tal van verschillende soorten boxen voor een baby. Niet alleen qua kleuren, maar ook de vorm is verschillend. Zo heeft een babybox enorm veel voordelen. Welke boxen voor een baby je het beste kunt kiezen vertellen we je hier.

De voordelen van een box voor je baby

Een box voor je baby is niet alleen ontzettend handig en een veilige plek. Je kindje zelf heeft namelijk ook enorm voor voordelen van een box. Zo hebben ze alle ruimte om zichzelf en de wereld te ontdekken. Ze kunnen veilig rollen en spelen met allerlei speelgoed in de box. Daarnaast is de box ook een echt plekje van rust. Dit is een veilige omgeving, waardoor ze minder prikkels krijgen dan wanneer ze op de grond spelen.

Welke box kies je?

Je bent helemaal vrij om zelf te kiezen welke box voor je baby jij wilt. Zo kun je kiezen voor een ronde, vierkant, maar ook rechthoekig. Afhankelijk van de plek en ook de ruimte die jij hebt in je woonkamer kun je bepalen welke box jij kiest voor je baby. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de verschillende kleuren. Je wilt immers wel een box die enigszins past binnen de stijl van je eigen interieur. Bij het uitkiezen is het handig te letten op de volgende zaken:

  • De ruimte die er zit tussen de bodem en zijwand. Deze mag niet meer zijn dan een halve centimeter.
  • De box moet diep genoeg zijn, je kleine mag er natuurlijk niet uitklimmen.
  • Als je een box op wieltjes aanschaft, zorg er dan voor dat je deze kunt blokkeren.

De plek voor je box

Niet alleen is het van belang dat je de juiste box kiest, maar ook de plek in huis is van belang. Zo moet je letten op:

  • Plaatst de box niet te dicht bij de verwarming.
  • Zorg dat er geen kabels in de buurt lopen waar je baby bij kan, dit kan gevaarlijk zijn!
  • Plaats de box niet vlakbij stopcontacten of maak deze childproof