Tuinbank stylen: verven & tuinkussens

Heb jij nog een oude tuinbank, die je eigenlijk niet meer kunt gebruiken? Gooi deze dan absoluut niet weg! Je kunt er namelijk nog veel meer mee dan je aanvankelijk zelf zult denken. Heb je er namelijk wel eens aan gedacht deze prachtige bank een nieuw leven in te blazen? Je tuinbank stylen kun je namelijk eenvoudig zelf. Geen hem een nieuwe laagje verf en versier hem met wat zitkussens en je zult verstelt staan van het resultaat. Zo kan je bank, die je eigenlijk al volledig had afgeschreven, met een paar kleine aanpassingen zo nog een zomer mee!

Stap 1. Schuren

Voor je begint met het verven van je tuinbank, is het belangrijk dat je deze eerst gaat schuren. Het kan namelijk zijn dat er nog oude verfresten aanwezig zijn, wat er voor zorgt dat je nieuwe laag niet of niet volledig hecht. Schuur je tuinbank licht op met een schuurpapiertje. Om het jezelf makkelijk te maken, is het handig een klosjes hout te pakken en hieromheen een schuurpapiertje te vouwen.

Stap 2. Verven

Nadat jij je bankje keurig heb geschuurd, is het tijd hem te verven. Je kunt ervoor kiezen je bankje in een speciale kleur te verven, maar wat we ook vaak zien, is dat hij alleen in de beits wordt gezet. Dit is een beschermlaag die de houtlook intact laat, maar er wel voor zorgt dat het water en vuil afstoot.

Stap 3. Stijlen

Nu je bankje prachtig in de verf of beits is gezet, is het tijd je tuinbank te stylen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om een aantal grote kussens op je bank neer te leggen voor het zitcomfort. Een andere optie is om je tuinbank aan te vullen met allerlei gekleurde sierkussens. Want laten we eerlijk zijn, het enkel en alleen voorzien van een paar saaie kussens, dat is natuurlijk geen optie! Je immers je uiterste best gedaan je bankje weer een nieuw leven in te blazen. Door de toevoeging van enkele gekleurde sierkussens, zorg je niet alleen voor een vrolijkere uitstraling, maar verhoog je ook direct het zitcomfort.