Shampoo Bars voor je baby

We worden ons er met elkaar steeds beter van bewust dat we iets moeten doen tegen de milieuvervuiling in de wereld. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor alles wat nog na ons op deze aardbol moet leven. Het is dus extra belangrijk dat we hier met elkaar op letten. Hoe fijn is het dan dat we dit direct kunnen toepassen op onze eigen kinderen? Jij wilt toch ook dat je kind nog jaren kan genieten van een schone en mooie wereld? Zorg er daarom dus ook voor dat je begint bij jezelf. Een goede manier om dit te doen, is door gebruik te maken van plastic vrije shampoo in de vorm van een shampoo bar baby. Niet alleen zorg je zo voor veel minder plastic, maar is het ook nog eens goed voor de haren van je baby ook. Wil jij weten hoe dit exact werken? Wij vertellen het je.

Waarom een shampoo bar gebruiken?

In de huidige tijd waarom het belangrijk is om plastic verpakkingen waar mogelijk zoveel mogelijk te reduceren, draagt een shampoo bar hier natuurlijk goed aan bij. Gezien we per gezin vaak al snel 2 tot 3 flessen shampoo per maand gebruiken, heeft dit een enorme invloed wanneer we dit kunnen reduceren. Door het gebruik van een shampoo bar is de shampoofles namelijk voorgoed verleden tijd. Doordat normale shampoo is verdund met water, heb je een fles nodig. Dit is bij de bars niet het geval. Het enige wat je nodig hebt, is een stukje papier om je bar in te verpakken, waardoor je dus ontzettend veel plastic kunt reduceren.

Een shampoo bar voor je baby

De haartjes van je baby verdienen natuurlijk alleen het allerbeste. De speciaal ontwikkelde shampoo bars voor baby’s zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Niet alleen zijn ze gemaakt zonder het gebruik van SLS en SLES, maar bevatten ze ook een extract van Aloë Vera waardoor ze een verzachtende werking hebben op de haren van je baby. Dit zorgt er niet alleen voor dat de haren van je baby weer lekker fris ruiken en schoon zijn, maar ook dat ze lekker zacht zijn waardoor ze veel eenvoudiger zijn te kammen. Deze shampoo voor gevoelige hoofdhuid is dan ook erg plezierig voor je baby.

Hoe gebruik je de shampoo bar bij je baby?

Voordat je je baby de haartjes gaat wassen met een shampoo bar, is het belangrijk dat je eerst je handen goed nat maakt en vervolgens de shampoo bar tussen je handen wrijft. Zo zorg je ervoor dat er schuim vrijkomt, waarna je de haren van je baby kunt inmasseren met deze schuim. Vervolgens spoel je het rustig uit en zijn de haren van je baby weer lekker fris en schoon. De bar berg je vervolgens weer op, bij voorkeur op een droge plek die ook ventileert, zodat je shampoo bar goed kan drogen.

Hoe lang gaat een shampoo bar mee?

Het gewicht van een shampoo bar is zo ongeveer 60 gram. Dit betekent dat je er de haren van je baby zo tussen de 70 a 80 keer mee kunt wassen. Uiteraard is het dan wel van belang dat je de shampoo bar goed opbergt en goed laat drogen. Doe je dit niet en laat je hem in een vochtige ruimte liggen, dan bestaat de kans dat het aantal wasbeurten vele malen minder wordt.