Kraamcadeau idee

De geboorte van je eigen baby of de baby van een familielid, vriendin of bekende is een prachtig moment. Een nieuw leven op de wereld. Nadat moeder en baby een beetje zijn bekomen, is het hoog tijd om de kraamvisite te plannen. Plan je alles direct in de eerste week nu de kraamzorg er nog is, kies je een dag uit waar iedereen mag komen of verspreid je de kraamvisite zoveel mogelijk over de weken om nog wat rust te houden? Wat de keuze ook is, uiteindelijk hoort er bij kraamvisite ook een kraamkado. Sommigen van ons zijn gezegend met veel creativiteit en goede ideeën, waardoor een kraamcadeau geen enkel probleem is. Helaas is er een grotere groep die bij het bedenken van een kraamcadeau de stress direct omhoog doet schieten. Hoog tijd dus voor een aantal praktische tips.

Begin op tijd

De bevalling en jouw bijbehorende kraamvisite is geen verrassing, je weet waarschijnlijk al minimaal 6 maanden dat er een baby onderweg is. Gebruik die tijd dan ook om direct iets te kopen als je tegen een leuk cadeau aanloopt. Zeker wanneer je een 10 dagen pakket of kraampakket wil geven, is het raadzaam om (ruim) op tijd te beginnen. Dit voorkomt een hoop stress en hierdoor kun je de moeder ook tussentijds een beetje polsen wat ze wil. Na de bevalling heeft zij namelijk wel iets anders aan het hoofd dan uitgebreide verlanglijstjes maken.

Koop kleding een maatje groter

Wil je kleding als cadeau geven aan de baby, koop dan altijd een maatje groter. De ouders hebben waarschijnlijk de kast vol hangen met kleding die ze zelf gekocht hebben in de maten 44 (prematuur), 52 en 56. Ga dus voor kleding in maat 62 of 68; dat hebben ouders vaak nog niet gekocht en scheelt hun na een aantal maanden weer.

Speelgoed wat bij de ouders past

Bij het kiezen van speelgoed is er veel keuze. Daarom is onze tip om altijd goed te kijken naar de ouders. Wat voor huis hebben ze, wat voor interieur hebben ze, vinden ze naturel of juist felle kleuren mooi etc. Anno 2021 is veel houten speelgoed weer in, zoals bijvoorbeeld Little Dutch speelgoed. Natuurlijke materialen met pastel kleuren. Hebben de ouders echter veel kleur in huis, dan is de kans groot dat ze dat ook leuk vinden in het speelgoed voor hun baby. Bedenk ook dat de eerste maanden van de baby er nog niet met speelgoed gespeeld gaat worden. Bewaar dus liever wat budget of speelgoed voor wanneer de baby 6 maanden of ouder is, dan zullen de ouders het ook (nog) meer waarderen.