Je internet verbeteren voor een betere werking van je babyfoon

Wanneer jouw kleintje in bed ligt, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je kunt horen en eventueel ook kunt zien hoe het met hem of haar gaat. Vooral wanneer ze huilen, is het prettig dat je kunt zien of het wellicht komt omdat het speentjes is uitgevallen of omdat er een andere reden aan ten grondslag ligt. Kortom, een babyfoon is dus wel zo handig. Het grote voordeel van de babyfoons van tegenwoordig, is dat ze in principe bijna allemaal werken via het een WiFi verbinding. Dit heeft als grote voordeel dat in principe vanaf iedere locatie toegang kunt krijgen tot de camera of geluiden van jouw babyfoon. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld even bij de buren op visite bent, terwijl je kinderen in hun eigen bed liggen. Toch kan het ook zijn, dat de verbinding minder goed is, dan je had gehoopt. De voornaamste reden die hieraan ten grondslag ligt, is de internetverbinding. Hoe dit in z’n werk gaat, dat vertellen we je in dit artikel.

Waarom kiezen voor een babyfoon op WiFi?

Een veelgestelde vraag is uiteraard; waarom zou je kiezen voor een babyfoon die werkt op WiFi? Het grootste voordeel wat het heeft, is dat je op deze manier niet iedere keer de ‘ouder’ unit overal mee naar toe hoeft te nemen. Doordat de handheld die bij je baby op de kamer staat is verbonden met het WiFi netwerk, heb je met je smartphone toegang tot zowel geluid, als beeld indien dat tot de mogelijkheden behoort. Je kunt je dus voorstellen, dat het bijvoorbeeld in een groot huis of wanneer je even een kopje koffie bij de buren aan het doen bent, een stuk praktischer is.

Vergelijk verschillende internet abonnementen

Wanneer je tot de conclusie komt dat je internetverbinding simpelweg niet snel genoeg is om alles in huis te kunnen voorzien van de juiste snelheid ga dan internet vergelijken. Hiermee kun je welke mogelijkheden er zijn voor een snellere verbinding. Online kun je tegenwoordig gemakkelijk en snel verschillende aanbieders van internet met elkaar vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste prijs betaald.

Heb jij de juiste internetsnelheid?

Het kan natuurlijk heel goed zijn, dat jouw internet verbinding niet snel genoeg is. Wanneer je namelijk een verbinding hebt, die niet meer toelaat van 8 Mb/s en je hier ook twee televisies op aan hebt gesloten, die beide 3 a 4 Mb/s wegtrekken, dan kun je je voorstellen dat je niet voldoende overhoudt om ook je babyfoon te kunnen voorzien van de juiste snelheid om ervoor te kunnen zorgen dat zowel beeld als geluid in de juiste kwaliteit kan worden verzonden.

Heb je veel last van storing? Gebruik dan WiFi versterkers

Wanneer je in een groot huis woont, dan kan het zijn dat de verbinding niet overal even sterk is. Ook wanneer je in een nieuwbouwhuis woont en veel dikke betonnen muren hebt, kan het zijn dat de verbinding vanuit de modem niet voldoende is om de afstand te kunnen overbruggen. Door het plaatsen van WiFi versterkers kun je dit probleem meestal prima ondervangen. Het signaal wordt dan als het ware naar je WiFi versterker gestuurd en vanuit daar met dezelfde kracht als vanuit de modem weer doorgezonden.