Jezelf verwennen als kersverse moeder

Wanneer je net trotse moeder bent geworden van een zoon of dochter, wil je natuurlijk niets liever dat het liefst de hele dag samen bij je kindje zijn. Toch is het ook belangrijk dat je bij tijd en wijlen even aan jezelf denkt. Nu hoef je niet direct een lang weekend met vriendinnen naar Milaan of Parijs om daar heerlijk te gaan shoppen, maar gewoon alleen al even naar de schoonheidsspecialist of je nagels laten doen bij de nagelstudio van Jana doet al wonderen. Vooral de uren voor en ook vlak na de bevalling ben je vaak niet op je best. Tijd dus om jezelf te voorzien van wat extra energie. Wil jij weten hoe jij jezelf als kersverse moeder nog meer kunt verwennen? Wij vertellen het je!

Ga een dagje met vriendinnen weg

Uiteraard is het helemaal afhankelijk van je fysieke gesteldheid, maar na de eerste week alleen maar thuis te hebben gezeten, is de kans groot dat je even het huis wilt ontvluchten. Vooral omdat je zo’n 6 uur per dag niets anders dan tegen de kraamhulp hebt aangekeken, is het wel prettig om even met je vriendinnen wat te kunnen gaan doen. Nu hoef je niet direct een hele dag te gaan shoppen, maar alleen al even lunchen op het terras is vaak al een prettig gevoel.

Ga een dagje ontspannen

De zwangerschap en vooral ook de bevalling zijn natuurlijk niet niks. Niet voor niets wordt er daarom dan ook gezegd dat je lichaam naast het 9 maanden ‘zwangeren’ ook 9 maanden nodig heeft om te kunnen ‘ontzwangeren’ om ervoor te zorgen dat je even heerlijk tot jezelf kunt komen, is een dagje wellness en goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld naar de sauna gaan of is het leuk om een dagje alles aan jezelf te laten doen. Van een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist tot het laten zetten van Biab nails bij een nagelsalon. We kunnen je verzekeren dat je je aan het eind van deze dag als herboren voelt en het gevoel hebt alsof je je 10 jaar jonger voelt. Ben je bang wat andere van je vinden? Niet doen! Kies voor jezelf, want je baby heeft natuurlijk het meeste belang bij een uitgeruste moeder.