Babykleding wassen

Met een baby in het huishouden erbij zal je merken dat de was nooit meer klaar is. Waar je in het verleden met zijn tweeën vaak aan 1 of 2 wasjes per week wel goed bij kon blijven, is dat met de komst van een baby verleden tijd. Met een beetje geluk heb je iedere dag 2 kledingsetjes te wassen, een hydrofiele doek, een washandje, een handdoekje en heb je de jackpot te pakken met een ontplofte luier tel er dan nog maar een kledingsetje bij op. Tijd dus om eens te kijken hoe je het beste je was onder controle kunt gaan krijgen.

Was sorteren

De beste tip is die wij erg fijn vinden is om de was te gaan sorteren. Waar je dat voorheen tussen witte, bonte en zwarte was misschien al wel deed, sorteren wij de babykleding van onze eigen kleding. Ook hebben we een grotere wasmachine gekocht, al is een wasmachine leasen tegenwoordig ook een goed alternatief. Tegen een vaste prijs per maand ben je verzekerd van een werkende wasmachine, wel zo fijn voor wanneer de wasmachine er plotseling mee ophoudt.

In de droger of ophangen?

Heb je een droger, dan ben je waarschijnlijk erg voorzichtig om je mooie (dure) babykleding niet in de droger te doen en deze op te hangen. Je babykleding blijft hierdoor wellicht langer goed, maar wat ons betreft mag er best wat meer in de droger. Zeker in de kleine maten waar je baby toch maar enkele weken of maanden in past, wat maakt het dan uit als je kleding iets sneller minder mooi wordt? Zeker rompertjes en shirtjes gooien wij inmiddels in de droger. Boxpakjes, mooie shirts met opdruk en truien zijn we wat voorzichtiger mee. Heb je geen droger, dan is het huren van een droger wellicht een optie om te kijken of een droger iets voor jou is. Een huur droger of huur wasmachine zorgt ervoor dat je niet in een keer een flink bedrag hoeft te betalen, maar je toch tijdelijk gebruik kunt maken van een droger of wasmachine. Bevalt de droger of is je wasmachine weer gerepareerd, dan wordt je huur apparaat gewoon weer opgehaald.

Ophangen of opvouwen?

De was is schoon en droog, dus tijd om het in de kast te doen. Dan komt de volgende vraag, ga je de shirtjes, truitjes en boxpakjes ophangen of opvouwen? Dit is vooral een kwestie van hoeveel kastruimte je hebt en of je meer ruimte hebt om spullen op te hangen of op te vouwen. Wij hangen de mooiste kleding op, eigenlijk precies ook de kleding die we niet de droger doen. De rest kan opgevouwen in de kast.