Hoe lang mag een baby doorslapen?  

Een baby! 9 maanden lang heb je alles voorbereid en gedroomd van hoe het zou zijn, en nu is het dan eindelijk zo ver. Maar hoelang mag je baby nu doorslapen in zijn babykamer? Want ze hebben toch ook geregeld voeding nodig. Het advies wat ze bijna altijd geven is om je baby om de twee tot drie uur te voeden wanneer het nog zo klein is. Ook zul je snel gaan merken wanneer je baby honger heeft. Wanneer je dit leer kennen, hoef je jouw baby namelijk niet wakker te maken. Je zult namelijk merken dat hij of zij vanzelf wakker wordt wanneer het tijd is voor een voeding. Toch begrijpen we ook dat jullie graag een idee willen hebben van hoelang de baby kan en mag doorslapen.

Als je baby 0-4 weken oud is

Baby’s verliezen na hun geboortegewicht. Dit is eigenlijk heel normaal. Na ongeveer twee weken zit je baby dan ook weer op het geboortegewicht en vanaf dan gaat het alleen nog maar aankomen. Voordat dat zo ver is moet je de baby wat vaker voeden. Ook wanneer je baby nog slaapt is het verstandig deze wakker te maken. Een baby kan in dit stadium namelijk tot vier uur lang doorslapen.

Als je baby 4-12 weken oud is

Je baby heeft nu een regelmatige groei. Je baby groeit nu dan ook zo goed dat je hem of haar prima kan laten doorslapen tot het komt voor een voeding. De meeste baby’s gaan in deze periode ook een dag en nacht ritme opbouwen. Maak het s ’nachts dus niet wakker voor een voeding.

Als je baby 12-24 weken oud is

Hou er trouwens wel altijd rekening mee dat er een verhouding is tussen leeftijd en gewicht. Dat zorgt er namelijk voor dat de baby zich goed gaat ontwikkelen. Wanneer ze 12 weken oud zijn, leren baby’s dat ze door bijvoorbeeld huilen aan te geven dat ze honger hebben. Maar ze kunne het ook laten merken doordat ze rusteloos zijn en smak bewegingen gaan maken. Ook is het verder belangrijk dat je altijd luistert naar je gevoel.