Fietsen met een baby?

Ben je in verwachting of heb je een baby gekregen en ben je benieuwd hoe je nu het beste met een baby kunt fietsen? Zodra je baby’tje zelfstandig kan zitten dan mag de baby mee op de fiets. Heerlijk om even een rondje met de kleine te fietsen of een kleine boodschap te doen op de fiets samen met de baby. Hoe kun je nu het beste jouw baby vervoeren.

Fietsstoeltje voor of achter?

Als je voor het eerst gaat fietsen met  een baby dan wordt er vaak voor gekozen om het fietszitje aan de voorkant van de fiets te plaatsen. Een baby is erg kwetsbaar en je wilt hem goed in de gaten kunnen houden tijdens de eerste rondjes op de fiets. Er wordt daarom vaak gekozen voor het beste fietszitje voor voor op de fiets van goede en stevige kwaliteit zodat je kindje voldoende steun heeft en comfortabel kan zitten. Zorg er voor dat je het stoeltje goed stevig bevestigd en volg hiervoor altijd de meegeleverde instructies.

Het fietsstoeltje voor op de fiets kun je best lang gebruiken, vaak wel tot je baby 15 kilo is.  Je kunt het stoeltje dus prima tot zo lang gebruiken en daarna overstappen naar een fietsstoeltje achter op de fiets. Mocht je een tweede kindje krijgen en je ook samen met beide kinderen willen fietsen dan zal de oudste iets sneller achterop kunnen. Dit kan ongeveer vanaf 9 maanden.

Toch met de auto?

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om toch met de auto te gaan. Voor in de auto heb je een goede autostoel nodig. Je kunt eens kijken naar het beste autostoeltje. Als je baby nog klein wordt aangeraden de baby achterwaarts te vervoeren in een autostoeltje of Maxi-Cosi. Dit wordt aangeraden door experts omdat een kleine baby nog erg kwetsbaar is en het nekje nog niet zo sterk is.

Alle nieuwe auto’s zijn tegenwoordig voorzien van Isofix, een internationale standaard voor het bevestigen van een autostoeltje in de auto. Met een Isofix autostoel ga je dus veilig op pad! Voor langere afstanden is het ook goed om te letten op het comfort van de stoel. En vergeet natuurlijk niet onderweg af en toe even te stoppen, iedere 3 uur moet een baby even uit de autostoel en uit zijn slaapzakje, zodat de baby zich weer even vrij kan bewegen.