De leukste uitjes met kinderen

Heb je binnenkort een weekend zonder invulling of een aanstaande schoolvakantie waarbij jullie niet weg gaan op vakantie? Tijd om een leuk uitje met de kinderen te gaan plannen. Lekker een dag op pad zijn, waarbij de kinderen een onvergetelijk dag hebben en jij zelf ook kunt genieten. Je kunt te kust en te keur qua kinderuitjes. Er is meer dan voldoende te doen, maar wat zijn nu de leukste uitjes met kinderen? We hebben samen met de website Metkinderen.nl een top 3 samengesteld van uitjes die het altijd goed doen!

1.      Dierentuin

De dierentuin is altijd een schot in de roos. Het leuke aan de dierentuin – vinden wijzelf in ieder geval – is dat niet alleen de kinderen een fantastische dag hebben maar je zelf ook letterlijk aapjes kunt kijken. In Nederland is in praktisch iedere provincie wel een dierentuin te vinden, waardoor je ook niet heel ver hoeft te rijden en lang onderweg bent. Zelf vinden we de Apenheul in Apeldoorn de langere rit bijvoorbeeld wel waard, omdat onze zoon (en wijzelf stiekem) grote fan zijn van aapjes – de bavianen in het bijzonder.

2.      Pretpark

Van grote attractieparken als Walibi tot kleine parken als Avonturenpark Hellendoorn. Ook pretparken zijn bijna in iedere provincie wel te vinden. Een pretpark is vaak voor kinderen iets leuker dan voor de ouders. Aan de andere kant; als de kinderen lekker in attracties zitten kunnen jij en je partner rustig zitten en bijkomen.

Het weer is hier wel een bepalende factor. Waar de dierentuin vaak ook een groot binnen gedeelte of overdekt gedeelte hebben, is dat bij een pretpark minder. De grotere attracties staan allemaal buiten, dus houd het weerbericht wel goed in de gaten.

3.      Zwembad

Het zwembad is de ideale uitlaatklep voor je kinderen. Of je nu een speciaal zwembad bezoekt zoals Aqua Mundo van Centerparcs of gewoon naar het lokale zwembad gaat; je kinderen zullen de tijd van hun leven hebben. Je kinderen kunnen al hun energie erin kwijt en aan het einde van de dag uitgeput en tevreden thuis komen. Zeker in combinatie met een patatje en drankje kun je de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.