Spelen in de tuin

Lekker met je kindje of baby in de tuin spelen is met het mooie weer fantastisch. In het gras, in de zandbak of met een speeltoestel vinden alle kinderen heerlijk. Is het echt warm weer, dan een heerlijk pierenbadje en leuk waterspeelgoed, wat een vreugde bij je kindje. De zon kan daarbij wel een spelbreker zijn, want hoe jonger je kindje hoe meer je ze moet beschermen tegen de zon. Parasols kunnen daarbij helpen, ze geven bescherming tegen de zon en bij wisselend weer kun je er ook nog onder schuilen als het een beetje gaat regenen.  

Tegenwoordig zie je ook steeds meer schaduwdoeken. Dit zijn doeken die de zon tegenhouden maar niet de regen. Een goed alternatief voor een parasol, maar een schaduwdoek kun je niet makkelijk inklappen en moet je eigenlijk op een vaste plek monteren. Wij zouden dan – zeker met kinderen – kijken naar een inklapbare parasol en afhankelijk van je tuin wellicht ook eentje die verrijdbaar is.

Inklapbare parasol

In de wereld van parasols heb je gigantisch veel keuze en aanbod. Wij zouden altijd opteren voor een inklapbare parasol die je met een touwtje of draaihendel makkelijk kunt in- en uitklappen. Afhankelijk van hoe je tuin eruit ziet, kan het ook handig zijn om juist een vaste parasol of een verrijdbare parasol te nemen.

Vaste of verrijdbare parasol

Een vaste parasol biedt over het algemeen wat meer stabiliteit. Je kunt de parasol met zware stoeptegels verankeren of zelfs vastzetten in de grond, net als wat ze met horeca parasols doen. Heb je echter een grotere tuin waarbij je op verschillende plekken met je kindje wilt spelen, dan is een verrijdbare parasol ook erg handig. Hierbij geldt hoe zwaarder hoe steviger, maar dan moet manlief of de buurman wel vaak helpen met het verrijden. Kijk bij het uitzoeken van een parasol dan ook goed naar het gewicht.