Leren lopen met loopfiets

De meeste kinderen beginnen zo rond hun eerste levensjaar voorzichtig wat stapjes te zetten. Waar dit vaak begint met het optrekken aan de tafel, zullen ze langzaam op eigen benen kunnen staan. Nu is het zo dat dit bij het ene kind veel sneller gaat dan bij het andere kind. Gelukkig is dit absoluut niet iets om je zorgen over te hoeven maken. Dus is je kind 15 maanden en loopt hij of zij nog niet, dan is misschien wel handig om vast te beginnen met wat extra oefeningen. Zo kun je een kind bijvoorbeeld leren lopen door middel van een loopfiets. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit artikel.

Waarom kiezen voor een loopfiets?

Een loopfiets is niet alleen ontzettend leuk om cadeau te geven, maar draagt ook nog eens bij aan de grove motoriek van een kind. Zo kun je dus een loopfiets met naam als cadeau geven en draag je ook direct bij aan de ontwikkeling. Door een kind al van jongs af aan op een loopfiets te laten zitten, zullen ze leren om hun balans te moeten houden. Daarnaast is het ook zaak dat ze vooruit bewegen. Dit zorgt ervoor dat ze meerdere dingen tegelijk moeten doen, waardoor ze zienderogen vooruit zullen gaan in hun ontwikkeling.

Wanneer begin je met een loopfiets?

Vaak wanneer een kind één wordt, krijgen ze een loopfiets. Dit kan van de ouders zijn, maar ook opa en oma vinden het natuurlijk leuk om zoiets cadeau te geven. Verstandig is wel om in deze eerste periode te kiezen voor een loopfiets met 3 of 4 wielen. Zo kan het kind niet omvallen en kunnen ze rustig kennismaken met deze nieuwe manier van verplaatsen. Vooral omdat ze nog niet kunnen lopen, is het wel belangrijk dat het vertrouwen krijgen dat ze zichzelf op deze manier met de voetjes vooruit kunnen duwen.

Waar let je op bij de aanschaf van een loopfiets?

Het aanschaffen van een loopfiets kan best spannend zijn. De vraag of je kind het leuk vindt is er natuurlijk één die als eerste in je opkomt. Belangrijk tijdens de aanschaf is om goed te kijken naar de maat van fiets loopfiets. Je kindje moet natuurlijk wel goed met de voetjes bij de grond kunnen, zodat ze zichzelf kunnen afzetten.