De beste kindertablets

Niet alleen volwassen maken gebruik van een tablet. Tegenwoordig zijn ze ook bij kinderen niet meer weg te denken. Logisch, gezien het feit de ontwikkelingen in de digitale wereld elkaar in razend tempo opvolgen. Het is dus belangrijk dat je kinderen hier al in een vroegtijdig stadium kennis mee maken, zodat ze op latere leeftijd niet achterlopen. Uiteraard is het de meesten van ons bekend dat het internet geen grenzen kent. Het gebruik van een normale tablet is daarom voor kinderen niet heel verstandig, je kunt beter een kindertablet kopen. Speciaal daarvoor zijn er kindertablets, waarmee jij je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat je kind misschien bepaalde dingen krijgt te zien, waarvan je ze eigenlijk nog enkele jaren vandaan wilt houden.

Waarom een kindertablet?

Het grote verschil tussen een normale tablet en een tablet die speciaal is ontwikkeld voor kinderen, is dat ze zijn voorzien van een felle kleur. Dit vinden veel kinderen niet alleen ontzettend leuk, maar zorgt ook voor een stukje herkenbaarheid. Daarnaast zijn ze gemaakt van wat steviger materiaal, zodat ze beter tegen een stootje kunnen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze met een kindertablet geen toegang hebben tot gevoelige content. Dit komt door de geavanceerde beveiliging, waardoor het goed is afgeschermd. Bekijk ook de tips van de Consumentenbond voor een veilige kindertablet.

Welke tablets zijn het best?

Als we gaan kijken naar de beste tablets voor kinderen, kan komen we al snel uit bij de Kurio Tab Lite. Dit is een speciale 7 inch kindertablet, die is voorzien van android. De prijs van deze tablet ligt afhankelijk van welk model je kiest ommenabij de 100 euro. Prima betaalbaar dus! Daarnaast kun je de tablet zelfs nog uitbreiden van 8GB naar 32GB met een micro SD-kaart. Ook de Vtech Baby tablet is enorm in trek. Uiteraard wel enkel voor kinderen tot 3 jaar, maar perfect om je kind gedurende een langere periode spelenderwijs mee te kunnen vermaken. Het grote voordeel van deze tablet is, dat deze werkt op batterijen. Tot slot hebben ook nog de tablet van Alcatel. Ook deze is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is voorzien van allerlei verschillende leuke spellen, voor allerlei verschillende leeftijden.