Witte ruis uitleg

Witte ruis, misschien je er wel eens van gehoord, maar heb je geen idee wat het nu exact is. Witte ruis – ook wel white noise – is een geluid wat is te vergelijken met het geluid wat je baby gedurende de 9 maanden in de buik heeft gehoord. Niet voor niets is dit voor je kleine een enorm vertrouwd gevoel. In principe zorgt een witte ruis ervoor, dat het geluid welke je baby in de baarmoeder gedurende de gehele zwangerschap heeft gehoord wordt nagedaan. Dit zorgt ervoor dat je baby een vertrouwd gevoel ervaart en het lijkt alsof hij of zij in de baarmoeder zit. Hoe het exact werkt, dat vertellen we je in onderstaande artikel.


Numsy Touch

numsy_touch

De meeste witte ruis machines kunnen ook white noise afspelen, zoals de Numsy Touch. Deze Numsy machine is momenteel beschikbaar voor slechts €69.00. Niet tevreden? Je hebt 30 dagen slaapgarantie, wat betekent dat je binnen 30 dagen kunt retourneren.


Hoe werkt witte ruis?

De werking van witte ruis is in principe vrij simpel. Het zorgt ervoor dat de menselijke geluiden zoals de hartslag het stromen van het bloed en ook het geluid van ademen wordt nagedaan. Op deze manier ervaart je baby een fijn en vertrouwd gevoel welke ze ook hebben ervaren in de baarmoeder gedurende de zwangerschap. Slaapt je kindje moeilijk, dan is de witte ruis ook perfect geschikt als soort noise canceling voor omgevingsgeluiden. Op deze manier hoort je kleintje niets anders meer dan de vertrouwde geluiden. Je zult merken dat ze een stuk sneller en rustiger in slaap vallen.

Alternatieven

hoelang_doorslapen_baby

Jammer genoeg is witte ruis niet de oplossing voor alle problemen. Er zijn namelijk ook baby’s die het geluid niet op prijs kunnen stellen. Voordat je een apparaat aanschaft, kun je tegenwoordig ook al op je telefoon allerlei verschillende geluiden afspelen. Ook het geluid van een stofzuiger of andere huishoudelijk apparatuur kan ervoor zorgen dat je baby rustig wordt. Door verschillende geluiden te proberen op fluctuerend volume, merk je na verloop van tijd zelf wat voor jouw baby het beste werkt. Niets is namelijk zo vervelend als een baby die niet doorslaapt. Uiteraard is het voor jezelf een ware uitputtingsslag, maar ook voor het welzijn van je baby is het geen pretje. Soms kunnen onderliggende problemen de oorzaak zijn van slapeloze nachten. Ondanks dat het voor vele baby’s de perfecte oplossing is, is het jammer genoeg niet voor iedere baby een wondermiddel.