Welke kleding voor baby bij slapen?

Voor de slaapjes van je baby is goede kleding soms best een zoektocht. In combinatie met de juiste baby slaapzak en dekens, wil je dat je baby het niet te warm en niet  te koud heeft. Daarnaast is leuke kleding voor je baby tijdens het slapen ook eigenlijk een must, kleding hoeft niet alleen functioneel te zijn maar eigenlijk moet het er natuurlijk ook nog mooi uit zien en mooi zitten. In deze zoektocht naar leuke en fijne baby pyjama’s kwamen we het merk Little Ace babykleding tegen. Via de Little Ace webshop een leuke pyjama besteld en er stiekem ook een heel stoer dino shirtje met de naam van onze zoon Milo bij besteld. In deze blog zoomen we even in op wat wij belangrijk vinden in een pyjama en kijken we hoe de kleding van Little Ace bevalt.

Waar moet een baby pyjama aan voldoen?

Hoewel deze vraag grotendeels subjectief is, wat betekent dat iedereen hier een ander antwoord op zal geven. Voor ons was het belangrijk dat het in ieder geval 100% katoen is, zodat het goed ademt bij warmte en bij kou ook goed warm houdt. Alle kleding van Little Ace is 100% katoen, dus dat zat direct goed. Daarnaast vinden we het bij een pyjama voor onze baby erg prettig als er aan het einde van de mouwen en aan het einde van de broekpijpjes een stukje elastiek zit waardoor het op die plekken wat strakker zit. Op die manier blijft de kleding beter zitten om de hele armpjes en beentjes.

Little Ace pyjama

We hebben een zwarte gepersonaliseerde pyjama van Little Ace besteld, waarbij we hebben gekozen om deze te personaliseren met de naam van onze zoon: Milo. De pyjama is mooi geprint met zijn naam en een leuke tekst “slaap lekker”, waarbij ook het broekje een print heeft met sterretjes. In de shop kun je verschillende printjes bestellen waarbij je bij het bestellen de naam van je baby kunt invullen. De pyjama is iets dikker dan een normaal shirtje, waardoor deze goed in alle seizoenen gedragen kan worden.

In de warmere en klamme zomernachten slaapt onze zoon gewoon met zijn rompertje, maar op alle andere momenten kan deze pyjama perfect. Aan het einde van de mouwen en broekpijpjes fijn elastiek, waardoor de kleertjes goed blijven zitten.  

Pyjama & slaapzak

Onze zoon vindt een slaapzakje erg fijn, waardoor we er altijd voor kiezen om een slaapzakje te gebruiken hoe warm het ook is. We passen de pyjama daar wel op aan uiteraard. Koelt het ’s nachts niet veel af, dan gebruiken wij een romper of romper met pyjamabroekje. Een lakentje erover en onze zoon heeft dan de juiste temperatuur.

In tussenseizoenen en in de winter is het spelen met de warmte. Bij slaapzakken kun je goed zien voor welk seizoen deze bedoeld is aan de TOG waarde.

TemperatuurTOG waarde slaapzakKleding advies
22 graden of meer0.5Romper
19 tot 22 graden1.0Romper
18 tot 21 graden1.5Romper + pyjama broekje
17 tot 20 graden2.0Romper + pyjama
16 tot 19 graden2.5Romper + pyjama
18 graden of kouder3.0Romper + pyjama

Je hebt ook nog slaapzakjes met een TOG waarde van 0.2 TOG, deze houdt geen warmte vast en is dus vooral lekker bij warme nachten en je wilt toch een slaapzakje gebruiken. Ook zijn er slaapzakken met een waarde van 3.5 TOG. Deze zijn echt voor Siberische nachten bedoeld als je op vakantie de slaapkamer van je baby niet goed warm krijgt. Thuis wordt aanbevolen om de slaapkamer van je baby altijd tussen de 18 of 22 graden te hebben.

Dino shirt Little Ace

In de intro al aangegeven, maar in de zoektocht naar een nieuwe pyjama konden we niet om dit shirtje heen. Het enorm coole naamshirt dino van Little Ace overtreft alle verwachtingen! Wat een fijn shirtje van 100% biologisch katoen, waar we helemaal fan van zijn. De maatvoering klopt goed en vooral; wat is het een mooi shirtje. Van kinderopvang tot vrienden tot familie; iedereen heeft er ontzettend enthousiast op gereageerd. Via de webshop kun je het shirtje zelf samenstellen, waarbij in iedere letter een dino is verwerkt: heel leuk gedaan. Zo krijg je op een unieke manier een gepersonaliseerd shirt, wat er vooral heel erg gaaf uit ziet.