Wat is het verschil tussen een babyfoon met en zonder video?

Babyfoons, we hebben ze tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. De één is met camera, de ander is zonder camera. Kortom, het is maar net wat jij zoekt. Hierdoor kan een babyfoon best complex en ingewikkeld zijn, gelukkig geeft handleiding babyfoon je alle antwoorden. Toch zien we steeds vaker dat jonge ouders de keuze maken om een babyfoon te gebruiken met camera. Zo kunnen ze in één oogopslag zien hoe het kindje in bed ligt en kunnen ze ook direct zien of het speentje nog wel in de mond zit. Dit is namelijk vaak één van de voornaamste redenen waarom een kindje begint te huilen. Omdat zowel een babyfoon met, alsook zonder camera zo z’n voordelen heeft, hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een babyfoon met camera

Het is natuurlijk vanzelfsprekend, dat het grootste voordeel van een babyfoon met camera, de camera is. Toch kan dit ook zorgen voor enorme onrustige situaties. Je moet er namelijk voor zien te waken, dat je niet iedere keer als er iets gebeurt direct kijkt. Het is daarom dus ook verstandig om alleen te reageren op basis van geluid. Dus hoor jij dat je kleintje boven in bed ligt te huilen, dan is het natuurlijk logisch dat je de camera er even bij pakt om te kijken wat er aan de hand is. Vaak komt dit omdat het speentje uit is gevallen, dus wanneer je deze er weer in doet, is het vaak allemaal meer goed.

De voordelen van een babyfoon zonder camera

Een voordeel van de babyfoon zonder camera, is dat je niet alles ziet. Zo kun je alleen reageren op basis van wat je hoort. Dus hoor je niets, dan mag je ervan uitgaan dat alles goed is. Ben jij een wat onrustige ouder, dan kun je natuurlijk ook gewoon even naar boven toe lopen als je het gevoel hebt dat je even wilt kijken. Waak er echter wel voor, dat je dit niet doen wanneer je kindje wakker is. De kans dat ze dit op termijn met elkaar gaan associëren is namelijk vrij groot.

conclusie

Zoals je kunt zien, hebben beide zo z’n voor- en ook nadelen. Het is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, welke keuze je uiteindelijk maakt. Het voordeel is dat je dit helemaal zelf bepaald en dat er geen goed of fout is. Volg gewoon je gevoel, dat zit je namelijk altijd goed.