Wat is een hydrofiele doek en voordelen

Als we het hebben over kinderen en vooral baby’s, dan komt het woord luiers vaak als één van de eerste zaken naar voren. Waar we tegenwoordig de alom bekende luiers kennen, werden in het verleden veelal hydrofiele doeken gebruikt. Dit zijn grote, vaak vierkante doeken die worden gemaakt van katoen. Deze hydrofiele doeken zijn licht, zacht en ademend. De naam hydrofiel komt door het feit deze doeken enorm snel vocht opnemen. Wel zo handig als ze worden gebruikt als luier. Tegenwoordig wordt de hydrofiele doek niet meer zo vaak als luier gebruikt. Toch zijn er tal van mogelijkheden en heeft het daarnaast ontzettend veel voordelen.

Waarvoor kun je een hydrofiele doek gebruiken?

Vaak wordt er gedacht, dat je in plaats van een hydrofiele doek ook prima een theedoek of handdoek kunt gebruiken. Ze nemen immers toch beide water op? Toch is dat niet het geval. Wanneer je namelijk eenmaal deze ideale doeken bent gewend, dan wil je niet meer anders. Niet voor niets staan deze doeken hoog op het welbekende uitzetlijstje voor je baby. Meestal wordt er geadviseerd toch zeker 10-12 doeken in huis te hebben. Ze zijn te gebruiken voor o.a. Poetsen, afdrogen, maar ook voor een boertje na de fles is deze doek bij uitstek geschikt. Zo kunnen we tal van verschillende redenen opnoemen waarom jij een hydrofiele doek zou moeten gebruiken.

De voordelen van een hydrofiele doek

We kunnen tal van voordelen bedenken waarom een hydrofiele doek een must have is voor jouw kindje. Het meest zien we, dat deze doeken worden gebruikt als poetsdoek. Zo kun je met deze doek eenvoudig het mondje afvegen, ook melk opvangen dat weglekt of wanneer ze een boertje hebben gelaten. Daarnaast kun je deze doeken ook perfect gebruiken voor het inbakenen van je kleintje. Dit geeft een veilig en geborgen gevoel zodat je kindje heerlijk en rustig in slaap kan vallen. Zoals je ziet hebben deze doeken een multifunctionele functie en is het verstandig er altijd eentje bij je te hebben in je tas. Daarnaast hoef je niet na te denken over hoe je ze moeten wassen. Je verzameld eenvoudig al je doeken, gooit ze in de was op 90 graden en ze zijn weer als nieuw.