Voordelen van een witte ruis machine

Een witte ruis machine, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. De witte ruis machine, ook wel bekend als ‘white noise’. Is een apparaat dat ervoor zorgt dat je kleine een veilig en vertrouwd gevoel krijgt. Dit komt, doordat een witte ruis machine ervoor zorgt dat je kleintje gedurende een langere periode hetzelfde geluid hoort als wat hij of zij gedurende de tijd in de baarmoeder hoorde. Waar in het verleden veelal gebruik werd gemaakt van huishoudelijke apparaten zoals een föhn of stofzuiger om dit geluid te kunnen produceren, kan dat nu met een witte ruis baby machine.

Wat is witte ruis?

Voordat we verdergaan, is het handig iets dieper in te gaan op wat nu exact witte ruis is. We hebben het hierboven al even in het kort benoemd, maar witte ruis is geluid dat overeenkomt met het geluid wat je baby hoort tijdens zijn of haar periode in de buik. Het ademhalen, stromend bloed, maar ook het kloppen van je hart. Dit geluid is voor je baby veilig en vertrouwd. Het kan zijn, dat wanneer je baby is geboren, deze last heeft om in slaap te komen. Je kleintje is immers net uit z’n vertrouwde omgeving gerust en wordt nu blootgesteld aan allerlei externe geluidsprikkels. Door je baby te laten luisteren naar witte ruis, herkent je kleintje het geluid van de tijd in de baarmoeder, wat ervoor zorgt dat ze rustiger) worden.

Hoe werkt het?

Nu je weet wat witte ruis is, is het handig hoe het nu eigenlijk in z’n werk gaat. Een witte ruis machine is een klein apparaatje die je kunt instelling op een bepaalde frequentie voor een bepaalde tijd. Het apparaatje waar het geluid uitkomt, is te vergelijken met een wekkerradio. Werkt in veel gevallen draadloos en kan zo op verschillende plekken in de woon- of slaapkamer worden neergezet. Doordat het apparaatje zo handzaam is, kan het ook perfect mee op vakantie met kinderen. Zo kun je in gevoel en geluid een omgeving creëren die erg op thuis lijkt, wat weer extra vertrouwen geeft aan je kleintje. Voordat je kleintje gaat slapen stel je hem in op het gewenste geluid en de duur van de ruis en je zult merken dat je baby door het horen van dit vertrouwde geluid een stuk rustiger en ook sneller zal slapen.