Talalay Latex Matras

Het Talalay Latex Matras staat bekend om de hoge kwaliteit. Het is dan ook een van de beste matrassen op de markt. Het materiaal Talalay Latex is bekend om een uitstekende stevigheid, hoge duurzaamheidsgraad en lange levensduur. Daarnaast is het een erg comfortabel matras en ventileert het erg goed.

Produceren van Talalay Latex Matras

Van natuur tot materiaal

De tropische rubberboomsoort ‘Hevea Brasiliensis’ produceert melksap waar het rubber van gemaakt wordt. Er wordt een inkeping in de boom gemaakt. Deze wordt in de vorm van een V gesneden. Er wordt een bak neergezet die al het sap op kan vangen.

Vervoeren van het rubber

Als de bak vol met melksap zit, wordt er een ammonia aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het sap tijdens het vervoeren niet wordt aangetast. Het sap is namelijk erg gevoelig voor de omstandigheden waarin het getransporteerd wordt. Om er voor te zorgen dat het klaar is voor het verschepen, wordt het sap gecentrifugeerd. Dit zorgt ervoor dat het volume rubber verkleind wordt. Daarna doorloopt het een chemisch proces. Uiteindelijk is het sap gereed om te verwerken tot één van de twee soorten latex.

Fabricage Talalay Latex Matras

Door de juiste hoeveelheden van beide materialen met elkaar te mensen, komen de beste eigenschappen van de materialen naar boven. Talalay Latex bestaat voor ongeveer 30% uit natuurlijk latex. Het overige latex is synthetisch. Het gehele proces van verwerking maakt dit materiaal uniek. 

Controle op kwaliteit

Alle Talalay Latex Matrassen die in West-Europa worden geproduceerd, krijgen te maken met een strenge kwaliteitscontrole. Dit verzekert de consument van een hoogwaardig product. Helaas komt het nog wel eens voor dat er import Talalay matrassen de Europese markt opgaan. Deze zijn niet onderworpen aan de strenge controles en zijn dan ook van mindere kwaliteit.

Pluspunten Talalay Latex Matras

Het Talalay matras heeft verschillende plus- en minpunten. Om hier een goed overzicht van te krijgen heb ik deze voor je naast elkaar gelegd.

– Latex is een natuurproduct. Dit maakt het product van zichzelf antibacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend. Een prefecte uitkomst voor mensen die allergisch zijn.

– Talalay Latex heeft een open celstructuur. Dit zorgt voor de uitstekende klimaateigenschappen. Het materiaal voert vocht goed en snel af en ventileert goed. Het matras houd je koel in de zomer, en warm tijdens de winter.

– De duurzaamheidsgraad van het materiaal is erg hoog. De Talalay Latex matrassen gaan namelijk 13 tot 15 jaar mee zonder kwaliteit in te leveren.

– Je lichaam wordt uitstekend ondersteund door het druk verlagende materiaal. Kuilvorming is dan ook zeker iets wat niet bekend is bij een Talalay Latex Matras.

Minpunten Talalay Matras

Dan de minpunten van het Talalay Matras. Afhankelijk van jouw situatie hoeven dit geen minpunten te zijn

– Het Latex matras is erg zwaar. Dit kan het lastig maken om het matras te verplaatsen. Gelukkig hoef je dit niet elke dag te doen, dus dat scheelt weer.

– Het latex is een natuurproduct. Het Talalay Latex Matras kan in het begin een lichte geur afgeven.

– Een matras is aan de prijzige kant.

Talalay Latex Matras bij MatrasFactory

MatrasFactory biedt verschillende Latex matrassen. Ben je nieuwsgierig geworden hoe dit uitstekende matras ligt? Dan kun je langs bij hun showroom in Heerenveen. Je kan van tevoren een afspraak maken zodat een van de matras-experts je nog meer kan vertellen, maar je kan ook gewoon even binnenlopen. De showroom is van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur geopend.