Soorten babydoekjes uitgelegd

Net als voor luiers, geldt voor iedere ouder dat ook de babydoekjes onmisbaar zijn in iedere commode of kast. Babydoekjes ga je met honderden tegelijk nodig hebben, dus babydoekjes acties zijn verstandig om goed op te letten. Toch zien we, dat er net als bij luiers ook bij babydoekjes tal van verschillende soorten beschikbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een billendoekje met geur, maar ook neutrale doekjes behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de gevoeligheid van jouw kleintje, is het verstandig te bepalen wat het beste geschikt is. Het kan namelijk heel goed zijn, dat er bepaald stoffen in een babydoekje zitten, waar de huid van je baby niet goed op reageert. Door op de volgende zaken te letten, zul je niet alleen jezelf een plezier doen, maar ook de tedere huid van je kleine trots.

Verschillende soorten babydoekjes

Voor wie wel eens voor het schap met babydoekjes heeft gestaan, is het natuurlijk geen verrassing meer dat de keuze die we vandaag de dag hebben gigantisch is. De meeste bekende variant is toch wel die van zwitsal. Niet alleen kenmerkend door de gele kleur van de verpakking, maar ook door de enorm herkenbare geur. Naast de babydoekjes van Zwitsal zijn er natuurlijk nog tal van gerenommeerde merken die je bijvoorbeeld allemaal op Luier.nl kunt vinden, die vaak doordat er minder aan marketing en reclame wordt uitgegeven een stukje voordeliger zijn. Doordat deze merken meeliften op het succes van zwitsal en pampers, is marketing vaak helemaal niet nodig.

Waar let je op?

Wanneer je voor het eerst babydoekjes aan gaat schaffen, dan is het verstandig op een aantal zaken te letten. Zorg ervoor dat je billendoekjes die zijn voorzien van parfum en parabenen pertinent te vermijden. Ze mogen dan wel ontzettend lekker en fris ruiken, maar zijn niet goed voor het nog ontzettende gevoelige huidje van je kindje. Zorg er dus voor dat je goed de verschillende verpakkingen leest en ook goed in de gaten houdt hoe de huid van jouw kleintje reageert op de babydoekjes die je gebruikt. Daarnaast is natuurlijk ook het budget afhankelijk van je uiteindelijke keuze. Want je kunt wel graag gebruik willen maken van de doekjes van zwitsal of pampers, maar dit moet ook maar net binnen je budget passen.