Op vakantie met kinderen in een elektrische auto

Met je kinderen op vakantie is altijd een enorme belevenis. Of je nu een baby hebt van een aantal maanden, peuters of al oudere kinderen; de kinderen kijken enorm uit naar de autovakantie maar de reis kan ook best ingewikkeld zijn. Waar je vroeger met je partner wellicht in een ruk naar je vakantieadres reed, zal je met kinderen op de achterbank veel meer pauze willen (moeten) houden. Wat dat betreft is vakantie met kinderen in een elektrische auto eigenlijk een perfect combinatie. Doordat je met een elektrische auto gemiddeld 300 tot 400 kilometer kunt rijden, zal je sowieso goed je route moeten plannen met een aantal stops. De perfecte gelegenheid voor je kids om ook direct een sanitaire stop te maken, lekker een broodje te eten en even te spelen op de parkeerplaats bij het oplaadpunt. Tijd om te kijken waar je aan moet denken bij een vakantie met kinderen in een elektrische auto.

Camping uitzoeken

Als allereerste is de bestemming het belangrijkste om te bepalen. Met een elektrische auto is het daarnaast wel erg prettig als je een camping met een laadpaal in Italië, Frankrijk of een ander vakantieland kunt boeken. Onderweg naar je vakantiebestemming zijn er in West-Europa voldoende laadmogelijkheden langs de snelweg, maar in het binnenland vind je in de meeste landen minder normale laadpalen dan bijvoorbeeld als in Nederland.

Auto voorbereiden en inpakken

Of je nu een elektrische auto hebt of een gewone auto, je zult altijd voorbereidingen moeten treffen en bepalen hoe je alle spullen mee gaat nemen. Ga je voor een dakkoffer, fietsendrager, karretje, caravan of ga je kamperen met een elektrische auto en daktent? Met een elektrische auto is de belading en extra luchtweerstand die je krijgt door meer aan je auto toe te voegen als een dakkoffer nog essentiëler, omdat dit de actieradius beïnvloedt. Dit heb je uiteraard ook bij een benzine/diesel auto, dan schiet het verbruik namelijk ook omhoog. Kijk dus of je alles wat je wilt meenemen echt nodig hebt, of dat bijvoorbeeld ook fietsen kunt huren op je bestemming.