Laat je kinderen kennis maken met vogels

Een tuin vol vogels is natuurlijk geweldig. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Daarbij komt natuurlijk ook dat wanneer je regelmatig zorgt voor vogelvoer, de vogels je tuin steeds beter weten te vinden. Kortom, tijd voor actie dus! Vooral in de wintermaanden, waarin het voor veel vogels letterlijk overleven is, is het goed dat wij als mensen zorgen voor wat heerlijk te eten voor ze. Dit kan op een aantal verschillende manieren, waaronder dus door ze te voeren met strooivoer, maar ook vetbollen zijn ontzettend populair. Om ervoor te zorgen dat je ook je kinderen op een spelende manier kennis laat maken met de vogels in je tuin, hebben we een aantal tips voor je.

Vogelvoeder

Hang een vogelvoeder in je tuin op en vul deze regelmatig bij. Je kinderen kunnen genieten van het kijken naar verschillende soorten vogels die langskomen om te eten en ze kunnen ook leren over de verschillende soorten voedsel die verschillende vogels nodig hebben. Wat leuk is, is om bijvoorbeeld een boek te halen met de verschillende soorten vogels of om ze een foto te laten maken van iedere vogel die ze zien.

Haal een gids

Wanneer de vogels even niet in de tuin te zien zijn, kun je ook door middel van een vogelgids de verschillende vogels aan je kind laten zien. Vooral de veel voorkomende zijn leuk om te leren. Zo krijgt het geheel ook direct een educatief karakter. Stel dat je kin met strooivoer vogels in de tuin staat en er komen één of meerdere vogels aan, dan is het aan jou de taak om bijvoorbeeld te vragen of ze de vogel herkennen. Niet alleen zorg je er dan voor dat de vogels wat te smikkelen hebben, maar laat je je kinderen ook direct kennis maken met een stukje natuur in je eigen achtertuin.

Vogelhuisjes

Vogelhuisje zijn een leuke manier om je kinderen kennis te doen laten maken met vogels. Zo kunnen ze er zelf één maken, maar natuurlijk kun je ook een vogelhuisje kopen bij bijvoorbeeld het tuincentrum. Je kinderen kunnen dan genieten van het kijken naar vogels die het huisje gebruiken om te nestelen.