Je baby rust brengen in de slaapkamer

Je baby lekker en rustig laten slapen is misschien wel het allerbelangrijkste voor jou en je baby. Als je baby goed slaapt, zowel tijdens de dutjes overdag als in de nachten, heeft je baby meer rust en kun jij ook bijkomen en bijtanken. Iedere ouder hoopt dat hun baby zo snel mogelijk doorslaapt, na 07:00 wakker wordt en ook overdag makkelijk in slaap valt. Een utopie wat ons betreft, zeker het eerste jaar. Met alle ontwikkelingen die je baby doormaakt tijdens de sprongetjes zal het slaapritme en slaapschema van een baby meerdere keren volledig overhoop gehaald worden. Om er alles aan te doen om je baby rust te brengen in de slaapkamer, hebben we een aantal praktische tips voor je verzameld. Met hulp van de babyspullen blog hebben we inspiratie opgedaan voor ook handige apparaten die hierbij kunnen help.

Rust, regelmaat en reinheid

Je hoort het je moeder, oma, buurvrouw en vriendinnen vast vaak genoeg als ongevraagd advies om je heen zeggen. Rust, regelmaat en reinheid is het advies voor alles lijkt het wel voor je baby. Toch kunnen ook wij er niet omheen om je baby goed te laten slapen. Daarbij is in ieder geval een herkenbaar bed ritueel essentieel om je baby ook te laten herkennen dat het tijd is om te slapen. Denk aan bijvoorbeeld eerst tandenpoetsen, pyjama aan, slaapzakje aan, in bed liggen, boekje lezen en dan de lampen uit en een laatste kus. Als je dit ritueel standaardiseert en iedere keer herhaald, gaat dat absoluut helpen om je baby makkelijker in slaap te laten komen en beter te laten slapen.

3 handige babyspullen voor het slapen

  1. Een baby projector kan verschillende vormen en figuren op de muur projecteren, waardoor je baby rust kan vinden in de slaapkamer. Laat bijvoorbeeld de sterren op de muur projecteren of gebruik de baby projector om een kalmerend licht af te geven bij het in slaap vallen.
  2. Een witte ruis machine kan helpen om je baby sneller en rustiger in slaap te laten vallen. Dit kleine apparaatje geeft hetzelfde geluid af (witte ruis) als dat je baby hoorde in de baarmoeder. Hierdoor voelt je baby dezelfde veiligheid en genegenheid, waardoor je baby sneller rustig is en in slaap komt.
  3. Een (bed)knuffel kan je baby helpen om comfort te bieden bij het in slaap vallen, door te kunnen knuffelen en daardoor veiligheid en genegenheid van de knuffel te krijgen.