Is Intex of Bestway beter als zwembad?

In de wereld van zwembaden en een zwembad kopen zal je al snel zien dat er eigenlijk twee grote merken zwembaden zijn die aangeboden worden; Intex & Bestway. Om te beoordelen wat nu eigenlijk het beste zwembad is, gaan we deze twee zwembad merken met elkaar vergelijken. Welk soort zwembad hebben de twee aanbieders te koop en uiteindelijk antwoord op de vraag; welk merk is het beste merk zwembad.

Bestway zwembad

Om te beginnen met het Bestway zwembad. Bestway is een van de grootste spelers op de zwembaden markt en biedt in de basis twee types zwembaden aan: opblaas en opbouw zwembaden. Binnen de opbouwzwembaden zijn er nog verschillende gradaties in prijs, waarbij bijvoorbeeld de Bestway Steel zwembaden gemaakt worden van gegalvaniseerd staal waardoor deze steviger zijn dan normale opbouwzwembaden. Alle opbouwzwembaden van Bestway hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waardoor Bestway als merk ook goed aangeschreven staat.

Intex zwembad

Een Intex zwembad is misschien wel het bekendste in Nederland en België als zwembad merk. Het merk staat voor hoge kwaliteit tegen ook een iets hogere prijs dan Bestway. Intex heeft daarnaast een iets langer trackrecord, oftewel ze bestaan al langer als zwembad aanbieder. Ook Intex heeft verschillende modellen en lijnen, waarbij de stelregel opgaat dat hoe duurder een Intex zwembad is, hoe kwalitatiever deze gebouwd is – en dus langer mee gaat.

Welk zwembad moet ik kopen?

Kijkend naar de verschillen tussen Intex en Bestway kunnen we eigenlijk concluderen dat beide merken een meer dan uitstekende kwaliteit bieden. Wat ons betreft is het dus ook vooral goed kijken naar het totaalpakket en niet perse naar het merk. Met het totaalpakket bedoelen we welke accessoires er bij het zwembad geleverd worden. Denk aan een filterpomp, afdekhoes en trapje. Accessoires die eigenlijk wel noodzakelijk zijn, niet heel duur zijn maar alles bij elkaar toch snel weer een flink bedrag maken.