Eerste tandjes baby en tips

In de eerste maanden van het leven van je baby gebeurt er natuurlijk van alles, ze groeien en veranderen iedere dag. Na een periode van vaak 4 maanden zullen ook de eerste tandjes doorkomen. Dit gaat vaak samen met koorts en ze hebben veel pijn. Na een jaar of 3 zal het volledige melkgebit compleet zijn. Die eerste periode kan er dus voor zorgen dat je kindje last krijgt. Het is dan verstandig dat jij je kleintje zoveel mogelijk ontziet en ervoor zorgt dat je baby zo min mogelijk last heeft. Hoe je dat kunt doen, dat vertellen we je met deze 3 tips.

Laat je baby ergens op bijten

Wanneer jij je kleintje ergens op laat bijten, dan zorgt dit ervoor dat er tegendruk wordt uitgevoerd op de tandjes. Dit zorgt voor een vermindering van de pijn. Hier zijn speciale bijtringen voor de koop. Wat nog beter helpt is een gekoelde bijtring, zo verzacht je de pijn nog net een stukje extra.

Tandvlees masseren

Wanneer ze veel last hebben, dan wil het wel eens helpen het tandvlees van je baby iets te masseren. Dit kun je eenvoudig doen door met je vinger over het tandvlees te bewegen. Zorg er uiteraard wel voor dat je vinger goed schoon zijn. Het is immers wel een open wondje waar je met je vingers overheen wrijft.

Koud eten en drinken

Net als de bijtring, zorgt verkoeling voor een stuk minder pijn. Zo kun je ze wat koud water geven, maar is ook yoghurt een goede manier om te pijn te verzachten.

Knuffelen

Niet direct het meest effectief, maar het zorgt er wel voor dat je kindje zich gehoord voelt. Een dikke kus en wat extra knuffels kan er zomaar voor zorgen dat de pijn ineens voor het gevoel een stuk minder wordt.

Kinderparacetamol

Zijn de klachten zo erg, dat ook bovenstaande tips niet of nauwelijks helpen dan kan een paracetamol voor kinderen helpen. Vaak is dit in de vorm van een zetpil. Wel is het van belang om voor die tijd goed te kijken of je kindje dit mag hebben. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts.