Een baby gekregen? Check je inboedelverzekering

Wanneer je net bent bevallen van een baby, dan zit je de eerste tijd natuurlijk op een roze wolk. Logisch, want dit is natuurlijk het allermooiste wat er is. Toch is het ook belangrijk dat er een aantal praktische zaken worden geregeld. Dit hoeft niet van vandaag op morgen, maar het is wel verstandig hier niet te lang mee te wachten. Naast het regelen van de zorgverzekering, is het ook zaak je inboedelverzekering na te laten kijken. Waarom, dat vertellen we je hier.

Extra waarde

Met de komst van een baby, zal de waarde van je inboedel natuurlijk ineens een flink stuk stijgen. Een kinderwagen, kinderkamer, babyfoon en numsy zijn natuurlijk allemaal spulletjes die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Het kan dus heel goed zijn, dat de dekking van je huidige inboedelverzekering deze kosten niet meer volledig kan dekken. Het is dus zaak dat jij wanneer je bent bevallen of voor die tijd indien je er aan denkt, je polisvoorwaarden erbij pakt om te kijken tot welk bedrag jij je inboedel hebt verzekerd.

Mocht blijken dat dit niet voldoende is om alle te kunnen dekken, dan is het zaak dit zo snel mogelijk naar boven aan te passen. Uiteraard zal dit wel van invloed zijn op de hoogte van je premie, maar dat is vaak niet meer dan een paar euro per maand. Deze kosten wegen absoluut niet op, tegen de kosten die je maakt wanneer je onderverzekerd bent.Voldoet je huidige inboedelverzekering niet meer en wil je deze wijzigen? Ga dan vooral eerst je inboedelverzekering vergelijken.

Waar moet ik nog meer op letten?

Naast de inboedelverzekering, zijn er nog tal van andere verzekering waar je rekening mee moet houden. Wanneer je toch één keer bezig bent met het onder de loep nemen van je inboedelverzekering, kun je ook maar beter direct de rest even doorspitten. De opstalverzekering is bijvoorbeeld ook een verzekering die niet alleen verplicht is wanneer je een huis hebt waar een hypotheek op rust, maar ook ontzettend belangrijk is. Je zit er niet op te wachten, dat wanneer er schade ontstaat door water of brand, je met je gezinnetje op straat komt te staan omdat je verzekering niet op orde zijn. Hoewel het niet iedereens favoriete bezigheid is, raden we daarom altijd aan tijd te maken om verzekering vergelijken. Kijk naar al je verzekeringen, zodat je ook met je nieuwe gezinnetje goed verzekerd bent mocht er wat gebeuren.