Beter slapen met een verzwaringsdeken

Wanneer je ‘s nachts niet goed slaapt, heb je hier de volgende dag serieus last van. Nu kan het natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je een nacht wat minder slaapt, maar wanneer dit structureel is, is het wel van belang om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Vooral je humeur zal er de volgende dag niet bepaald gezellig op zijn en dat zal ook ten koste gaan van je productiviteit. Langdurige slaapproblemen kunnen zelf leiden tot ernstige psychische klachten. Eén van de mogelijkheden die voor veel mensen uitkomst biedt, is het slapen onder een verzwaringsdeken, maar wat is het en hoe werkt zo’n deken nu eigenlijk?

Wat is een verzwaringsdeken

Zoals het woord natuurlijk al doet verklappen, is een verzwaringsdeken een deken dat een stuk zwaarder is dan een normale deken waar we gewend zijn om onder te slapen. Zo’n deken heeft een gewicht dat kan variëren van tussen de 5 tot 20 kilo. In de ideale situatie is het aan te raden om te kiezen voor een deken met een gewicht van tussen de 10 tot 15 procent van je eigen gewicht. Dus weeg jij 100 kilo, dan is een deken van tussen de 10 en 15 kilo voor jou perfect.

Hoe worden ze gemaakt?

Het verzwaren van een deken gebeurt op een speciale manier. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het volstoppen met veren tot een gewicht van 10 kilo of meer geen optie is. Deze deken zijn niet van een normale deken te onderscheiden alleen zijn ze dan een stuk zwaarder. Dit gebeurt door middel van glazen knikkers, die aan de binnenkant van de deken worden vastgemaakt. Afhankelijk van het gewicht van de deken wordt er een bepaalde hoeveelheid bevestigd, zodat de deken haar extra gewicht mee krijgt.

Wanneer kies je voor een verzwaringsdeken?

Slaap jij ‘s nachts niet goed, dan kan het verstandig zijn om een verzwaringsdeken te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je sneller en ook dieper in slaap valt. Dit heeft er namelijk mee te maken dat je een veel geborgen gevoel krijgt, omdat de deken je lichaam als het ware insluit.