Baby’s laten wennen aan nieuwe geluiden in de dierentuin

Tijdens de eerste levensmaanden van je baby ontwikkelt je baby zich iedere dag. Dat gaat soms gepaard met moeilijke fases, waarbij slechte nachten en wat meer aandacht geven onderdeel zijn van de opvoeding. Een van de dingen waar baby’s zich snel op ontwikkelen is het herkennen van geluiden. Daarom zie je vaak dat baby’s al vanaf de geboorte speeltjes met geluiden, boekjes met geluid, muziek van de radio, geluid van de televisie en alle andere soorten geluid interessant en leuk vinden. Voor de ontwikkeling van je baby is het opzoeken van nieuwe geluiden altijd goed, zodat je baby kan wennen aan deze geluiden en zeker vanaf 1 tot 2 jaar ook kan gaan linken aan een voorwerp, mens of dier.

Nieuwe geluiden in de dierentuin ontdekken

Als kersverse ouders konden wij eigenlijk niet wachten om met onze baby naar de dierentuin te gaan. We hebben er bijna een jaar mee gewacht, steeds twijfelend wie we nu een plezier deden met het bezoek aan de dierentuin. Was dat voor onszelf, of toch ook onze baby? Nu hij een jaar is geworden en nog meer met muziekboekjes en (baby)muziek instrumenten wil spelen vonden wij het dan ook hoog tijd dat onze baby ook echte dierengeluiden ging horen. Voor kersverse ouders is het vaak heel goed mogelijk om met korting op de dierentuin kaartjes te kunnen vinden. Vanuit de dierentuin marketing technisch slim, want als je baby of kindje helemaal opfleurt tijdens het bezoek zal je geneigd zijn veel vaker naar de dierentuin te gaan.

Welke dieren zijn het leukste?

De leukste dieren voor je baby zijn de dieren die of het meeste bewegen en spelen (zoals de bavianen en pinguins) en de dieren de meeste geluiden maken. Een vlindertuin is vaak ook een groot succes, omdat je baby en kindje dan de vlinders wil gaan vangen. Een vlinder maakt dan weer geen geluid, dus bij ons was de olifant bijvoorbeeld een groot succes met zijn trompetterende slurf!

Een bezoek aan de dierentuin was bij ons dan ook zeer geslaagd. We zijn blij dat we de eerste maanden even gewacht hebben, maar gaan ons best doen nu zeker ieder kwartaal naar de dierentuin te gaan. Ieder seizoen geeft weer nieuwe indrukken en een nieuwe sfeer in de dierentuin, dus reden genoeg om weer te gaan!