Babykleding maten

In de wondere wereld van babykleding kan het soms best overweldigend zijn. Er is zoveel aanbod van allemaal prachtige merken en dan ook nog eens in allemaal moeilijke maten. Waar wij gewend zijn aan maten als XS, M en L, zijn er bij babykleding ineens maten als 52, 56 en 74. Hoog tijd om eens wat orde in deze wirwar van babykleding te scheppen. Welke maat heeft een baby bij welke maand ongeveer? Nuttige info om vervolgens lekker te gaan shoppen voor je baby, of voor je nieuwe neefje of nichtje bij bijvoorbeeld Allesindesale.nl.

0-2 maanden

Wanneer een baby net geboren is heeft de baby uiteraard de kleinste maat in babykleding. Babykleding begint in de normale collectie bij maat 44. Maat 44 is officieel voor prematuur geboren baby’s. Baby’s die tussen de 36-42 weken geboren worden passen in 99% van de gevallen het beste maat 52. Na 1 maand groeit een baby ongeveer door naar maat 56. Wil je babykleding cadeau doen? Ouders kopen vaak de kleinste maat (44 of 52) zelf al voldoende, dus geef vanaf maat 56 dan weet je zeker dat de baby het past en dat ouders er goed mee geholpen zijn.

2-4 maanden

Tussen 2 en 4 maanden groeit een baby gestaag door en gaat in kleding passen van maat 56 en 62. Dit zijn ook nog goede maten om cadeau te doen, ouders hebben de kleding dan niet al te lang in de kast liggen en hebben vaak nog geen kleding van maat 62 gekocht.

4-6 maanden

Na 4 maanden groeit een kind gemiddeld naar maat 62 en rond de 6 maanden zitten de meeste baby’s op maat 68. Natuurlijk zijn dit gemiddelden, dus iets kleinere baby’s kunnen nog in maat 56 zitten en langere baby’s zouden al in maat 74 passen.

6-9 maanden

In de periode 6 tot 9 maanden draagt iedere baby gemiddeld de maten 68, 74 en 80. Wist je dat de maten een letterlijke verwijzing zijn naar het aantal centimeters dat een baby lang is? Dit wordt van voet tot kruin gemeten bij onder andere het consultatiebureau, zo weet je ook goed wanneer je kunt gaan verwachten dat je grotere babykleding moet gaan kopen.