Babyfoon tips

Wanneer je baby eindelijk lekker slaapt, wil je natuurlijk wel goed horen wanneer je baby toch even ontevreden is. De babyfoon biedt daarvoor uitkomst. Natuurlijk kun je ook de deuren openzetten van de babykamer en jouw slaapkamer, maar zeker met meer kinderen is dat niet de meest praktische oplossing met de kans dat dan het hele gezin wakker wordt. Je bent dus overtuigd van de nut en noodzaak van een babyfoon, maar dan komt de volgende vraag; welke moet je dan hebben? Wij kijken naar een aantal mogelijkheden die je hebt en tips waar je op kunt letten.

Met video of zonder video?

De nieuwste babyfoons bieden vaak de optie om via een beeldschermpje te kunnen meekijken in de babykamer met een videoverbinding. Dit heeft als voordeel dat je kunt zien wat je baby aan het doen is, het grote nadeel kan zijn dat je geneigd bent de hele tijd op de video te gaan kijken.

WiFi verbinding?

Babyfoons maken op verschillende manieren verbinding tussen de verzender en ontvanger. Vaak wordt voor video de WiFi verbinding thuis gebruikt; hartstikke handig, maar wanneer je een weekendje weg gaat moet je dus altijd de babyfoon opnieuw verbinden met het lokale WiFi netwerk.

Verlichting, praten en andere opties

Sommige babyfoons kunnen ook tegelijkertijd als nachtlampje dienen, een handige extra functie op de babyfoon maar vraag jezelf af of je die wilt gebruiken. Bijna alle babyfoons hebben de optie om als ouder via de babyfoon terug te praten naar je baby, vaak een handige optie om je baby te kalmeren. Daarnaast heb je babyfoons met nog andere opties; bijvoorbeeld met muziekjes of zelfs als white noise machine.

Beste babyfoon

Wat de beste babyfoon is, is door bovenstaande zaken dan ook erg persoonsgebonden. Wij hebben het praktisch opgelost; een vaste babyfoon met video voor thuis en een simpele babyfoon voor onderweg. Vergelijk daarnaast de verschillende aanbieders goed, een babyfoon kost ongeveer €30 voor een simpele versie tot meer dan €300 voor een uitgebreide video babyfoon. Goed vergelijken is dus zeker aan te raden zodat je de beste babyfoon kiest en de meest voordelige prijs betaald.