Baby in slaap krijgen

Veel ouders lopen er tegen aan; hoe krijg je een baby nou goed in slaap? Tips en tricks van familieleden en vrienden die je willen helpen, maar wat werkt nou goed voor jouw baby? In dit artikel gaan we een aantal tips en tricks doorlopen om jouw baby in slaap te krijgen. Hierbij is het echt trial en error, oftewel; proberen, proberen en nog eens proberen. Iedere baby is uniek, waardoor je zult moeten zoeken naar de juiste methode om jouw baby goed in slaap te krijgen.

Zorg voor vast patroon

Wat je ook voor tips en tricks gaat toepassen, het allerbelangrijkste is om in ieder geval een vast patroon te hanteren. Ga je altijd nog een stukje wandelen met de babywagen voordat je baby gaat slapen? Probeer dit dan ook altijd te doen. Ga je altijd nog wiegen of knuffelen met de baby voor het slapen? Ook dan, zorg voor een vast patroon. Bovenstaande twee opties zijn wel lastiger vol te houden als je baby ouder wordt, waardoor wij zelf meer fan zijn van andere opties. Een stukje voorlezen, zorgen voor het aandoen van een lampje, gordijn dicht, deken toedekken, muziekje (of witte ruis machine) aan enzovoorts. Het beste werkt dus om dit altijd op dezelfde volgorde te doen, je baby gaat dit namelijk echt herkennen en hierop zijn slaapstofjes aanmaken.

Technologie

Los van liefde en aandacht, door middel van huid-op-huid contact, wiegen, wandelen, boekje voorlezen enzovoorts, kun je ook de hulp van technologie inroepen. Een babyfoon helpt jou als ouder om de baby te kunnen monitoren, maar veel babyfoons hebben ook de mogelijkheid om muziekjes af te spelen. Wat de beste babyfoon is, is dan ook erg afhankelijk van hoe jij de babyfoon wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een losse witte ruis machine, dan is een simpelere babyfoon vaak al meer dan voldoende.

Inbakeren en slaapzak

De eerste 6 maanden kun je de baby inbakeren, dat betekent dat je de baby strak omwikkelt met een wikkeldoek. Hierdoor voelt de baby zich geborgen en dit is ook herkenbaar vanuit de baarmoeder. Na 4-6 maanden kun je dit vervangen met een slaapzakje en kun je de dekens onder het matrasje vouwen zodat de schoudertjes van je baby strak aangedrukt worden.